RULLSKIDKURSER 2020

Er tränare under kurserna är Ludvig Berg. Ludvig har stor erfarenhet av rullskidåkning som han utövat under många år. Han studerar vid Riksidrottsgymnasiet/Stjerneskolan i Torsby med idrottsinriktning Längdskidåkning.

Ludvig tränar och tävlar flitigt och framgångsrikt i både längd-, och rullskidåkning. Ett antal USM-, och JSM-medaljer liksom en 5:e plats i totalen i sitt första år som junior i Scandic Cup som med det resultatet blev bäste 17-åring. Han ingick i det juniorlandslag som deltog i den Nordiska Juniorlandskapen i Falun tidigare i år. Här blev det främsta resultatet en 3:e plats i sprint.

Till sin hjälp under kurserna har han Niklas Berg som hanterar det administrativa, filmar och analyserar deltagarna vid utveckling av deltagarnas skidteknik. Han informerar också om materialet man använder dvs rullskidor, bindningar, stavar, rengöring och underhåll av utrustningen, praktiska tillbehör, säkerhetsprodukter mm.

Följande kurser arrangeras/planeras 2020:

Rullskidor Klassisk teknik, Nybörjar-,/Grundkurs

Kursen vänder sig till den som precis börjat med rullskidåkning och vill ha hjläp med att bli säkrare och bättre i sin åkning och till de som vill testa på rullskidåkning.

Under kursen tränar vi genom olika övningar bland annat balans, bromsning (olika tekniker), diagional, stakning med frånskjut, dubbelstakning och utförsåkning.

En kortare teoridel om rullskidor, dess funktion och underhåll av dom igår.

Rullskidor Klassisk teknik, Fortsättning 

Kursen vänder sig till den som har genomgått Nybörjar-,/Grundkursen eller som har motsvarande kunskaper.

I kursen utvecklar vi din teknik för att få ut maximalt av din rullskidåkning. Din teknik i de olika klassiska växlarna tränas, utvärderas/filmas och feedback av tränare ges. Stavisättning tränas liksom balans och manövrering. Allt för att du skall bli en bättre rullskidåkare och få ut maximalt av din rullskidåkning.

Rullskidor Klassisk teknik, Avancerad

De första kurstillfällena beräknas genomföras i slutet av juli/början av augusti. Information kommer här på hemsidan, Facebook och Instagram.

Kursen riktar sig till dig som är en erfaren rullskidåkare och som vill maximera utfallet av din träning, lägga upp din rullskidträning på bästa sätt och utveckla din typ av träning i olika intensitet. Träningsintensitet/Zoner A1, A2, A3, A3+ tränas liksom finslipning av teknik inom varje intensitet/zon.

Rullskidor Skateteknik, Nybörjar-,/Grundkurs 

De första kurstillfällena beräknas genomföras i slutet av juli/början av augusti. Information kommer här på hemsidan, Facebook och Instagram.

Kursen vänder sig till de som vill lära sig grunderna i skateteknik på rullskidor. Tyngdpunkten till på balans och manövrering liksom att prova på de olika växlarna inom skatetekniken.

Anmälan sker via formuläret nedan.

Sista anmälningsdag är 3 dagar innan första kurstillfälle.

Datum Nybörjarkurs/Grundkurs

Karlskoga 8/6 & 15/6.

Kristinehamn 22/6 & 29/6

Datum Fortsättningskurs

Karlskoga 10/6 & 17/6

Kristinehamn 24/6 & 1/7

Varje kurs omfattar 2 träffar á 1,5 timme, 18-19:30. Försök vara på plats 15 minuter innan för att hinna med att sätta på sig utrustning mm.

Information om plats för kursen och mer detaljerat om dess innehåll meddelas deltagarna på mail några dagar innan kurstillfället.

Obligatorisk säkerhetsutrustning är hjälm.

Ett mindre antal skidor, pjäxor, stavar och hjälmar finns för utlåning. Ange i anmälan om ni önskar låna utrustning. Ange också skostorlek och er längd.

Maximalt antal deltagare/kurstillfälle är 15 st. Detta för att vi under coivid19 ska kunna hålla ett korrekt socialt avstånd under kursen och för att hinna med alla moment.

Minsta antal deltagare/kurs är 7 st.

Kursavgiften är 500 SEK/person för Nybörjare och 600 SEK/person för Fortsättning. Priserna inkluderar moms.

Alla kurserna går att boka som privatlektioner. Pris 1.500 SEK för Nybörjar-,/Grundkurs, 1800 SEK för Fortsättning. Priserna inkluderar moms.

Vi åtar oss också att genomföra kurser för företag eller föreningar. Kontakta oss för offert och upplägg.

Betalning sker i samband med anmälan till antingen Swish 123 401 67 39 eller till BG 5011-6086

Vid inställd kurs återbetalas hela kursavgiften.

Allt deltagande sker på egen risk.

Det åligger kursdeltagarna att tillse att de är korrekt försäkrade.

Anmälningsformulär

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.
(0)