Skötselrekommendation för tekniska funktionskläder

För att era tekniska funktionskläder ska fungera på avsett sätt och kunna användas under lång tid krävs att man tar hand om dom på ett omsorgsfullt sätt. Skötselrekommendationerna nedan har därför tagits fram som en guide till dig som brukare för att du ska få ut det bästa av ditt plagg.

Många plagg består av mikrofibrer som ger utmärkt prestanda för plagget. Mikrofibrerna är emellertid mycket mjuka och felaktig användning kan orsaka skador, speciellt vid nötning.

Använd bara plaggen till de idrotter/sporter de är avsedda för. All annan användning kan orsaka onödig skada och slitage på kläderna.

Skydda kläderna från alla typer av vassa föremål och kanter. Därför bör du undvika kontakt med skarpa eller nötande ytor, t.ex. kardborreband, ryggsäcksremmar, skarpa kanter, vassa hörn, cykelsadlar (inte vid kläder avsedda för cykling på sadel), trä och grovbearbetade bänkar och stolar, trädgrenar och liknande.

Vid tvätt, dra igen alla blixtlås, vänd kläderna ut och in och följ tvättinstruktionen på insidan av plagget.

Tvätta endast funktionskläder tillsammans för att undvika onödiga skador från andra plagg.

Vassa/skarpa delar, kardborreband etc. skall inte tvättas tillsammans med funktionskläderna. Om det finns kardborreband på funktionskläderna skall dessa stängas grundligt för att minimera risken för skador.

Använd aldrig tvättmedel med blekmedel eller mjukmedel. Med tiden kommer det förstöra de tekniska egenskaperna i produkten. För optimal funktion föreslår vi flytande tvättmedel.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen