Våra leverantörer och samarbetspartners

Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och är måna om att det vi säljer är av mycket god kvalitet och är väl testat av både motionärer och landslag.

Vi själva testar också alla produkter innan vi erbjuder dom till er.

SuperOP är resultatet av mer än 20 års forskning av Professor Marco De Angelis i idrottsfysiologi och med mer än 5 år av testning och utvärdering av bland annat olympiska idrottare.

Medicinskt ansvarig är Professor Marco De Angelis, som är specialiserad på idrottsmedicin och är Professor i motorvetenskap vid universitetet i L'Aquila och har varit konsult till den italienska nationella olympiska kommittén, Europeiska rymdorganisationen och NASA liksom olika ryska, kinesiska och vietnamesiska olympiska lag.

SUPEROP är enkel att använda och ger ett snabbt och exakt resultat, varje dag!

MÄTER. ANGER DIN FYSISKA STATUS. OPTIMERAR DIN TRÄNING.

Genom en enda mätning per dag av din puls och blodtryck när du vaknar på morgonen utvärderar SUPEROP din fysiska mottaglighet för en ny träningsbelastning i intervallet 0% till 100%.

Du kan då anpassa din träningsintensitet och längd enligt ditt fysiska tillstånd för att alltid få maximal förbättring från din kropp.

Om du har en tränare, dela SUPEROP-data för att optimera ditt träningsprogram och ta dig till nästa nivå!

För dig som inte idrottar på något sätt men använder SUPEROP så anger den trots det din grad av återhämtning. Efter en natts sömn skall man var fullt återhämtad. Är man inte det så bör man fundera på varför och försöka göra något åt det. Sover man tillräckligt? Stressar för mycket? Äter fel? Tränar för lite/inte alls? Tränar för mycket? Finns en underliggande sjukdom?

Vi är exklusiv distributör av SuperOp i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tjeckien.

Fluorförbud eller inte och när det kommer eller inte, ditt val är enkelt.

Med ITSWE's nya familj av glidvallor behöver du inte följa vad som händer kring regler, fluorförbud etc.

De innehåller ingen Fluor, inga Nanopartiklar och majoriteten inget lösningsmedel!

Med glidegenskaper som är bättre än dagens fluorprodukter så är ditt val enkelt!

Vallorna har tävlats med på hög nivå med mycket goda resultat!

Mer information om respektive produkt se under RACE-F i webshopen.

ITSWE skriver nu historia genom att som första vallamärke erbjuda ett innovativt, komplett, maximalt komprimerat, miljövänligt sortiment av glidvallaprodukter som med sin nya tillsats av E-FCOMP konkurrerar ut traditionella fluorprodukter

Vallorna har tävlats med på hög nivå med mycket goda resultat!

Som vi kunde meddela för snart 3 veckor sedan är framtiden redan här! Nu lanserar ITSWE som första vallamärke en familj av innovativa, och ytterst lättarbetade topprodukter som INTE innehåller någon Fluor eller Nanopartiklar och som presterar bättre i tester än på marknaden befintliga ultrahögfluorprodukter (paraffiner, pulver, toppingar). Den heter RACE-F - LINE

Produkterna är resultatet av en mångårig utvecklingsresa med ofantligt mycket tester och som resulterat i en tillsats som döpts till E-FCOMP och står för ENVIRONMENTALLY FRIENDLY COMPOUND. I produkterna blandas denna tillsammans med olika kolvätevaxer.

Vi är nu mogna att erbjuda våra kunder dessa spetsprodukter. Med dessa så behövs ingen fluor för att uppnå mycket bra glidegenskaper i alla typer av förhållanden.

Här finns nu produkterna för den som söker absolut bästa prestanda, som värnar om vår miljö och arbetsmiljön för vallaren liksom åkaren och allt detta till ett bra pris.

Ytterligare en nyhet är att alla produkterna kan användas enskilt. Det betyder att de kan användas direkt på grundpreparerat belag. Detta sparar tid, miljön och plånboken.

Mängden produkter är minimerade, allt för att göra det enkelt för användaren att ha en komplett uppsättning av vallor för att klara alla temperaturer och snöförhållanden. Detta minskar mängden valla och därigenom miljöpåverkan och sparar samtidigt plånboken.

Alla produkter är HELT FRIA FRÅN FLUOR

Alla produkter är HELT FRIA FRÅN NANOPARTIKLAR

Majoriteten är HELT FRIA FRÅN LÖSNINGSMEDEL

Kort historik om ITSWE och tidigare/nuvarande produkter som alla följer de från 2020-07-04 strängare direktiven om vilket fluor som får användas i bland annat skidvallor

ITSWE startade tillsammans med sina samarbetspartners sin utveckling av glidvallor för drygt 5 år sedan. I fokus har hela tiden varit att erbjuda kunderna spetsprodukter som minimerar miljöpåverkan utan att ge avkall på prestanda, som är säkra för användaren, miljön och plånboken. Vi har därför redan från starten endast hanterat produkter som uppfyller de nu ökade kraven på vilken fluor som får användas i skidvallaprodukter. Kraven träder i kraft 2020-07-04. I klartext så kommer fluor inte att förbjudas i skidvallor. Det är ett striktare regelverk om vilken fluor som får användas som träder i kraft i juli-2020. ALLA ITSWE´s produkter innehållande endast fluor som uppfyller detta striktare regelverk och har så gjort allt sedan ITSWE startade sin resa.

------------------------------------------------------------------------

ITSWE är ett svenskt varumärke med tillverkning inom Sverige och EU.

Varumärket startades 2016.

Valla, borstar och vallatillbehör.

De högteknologiska vallorna är så miljövänliga som det går att tillverka dom med dagens teknik och material. Alla fluorprodukter är helt fria från PFOA och PFOS.

Vallornas unika sammansättning möjliggör att fluor överförs till belaget vid en lägre temperatur än normalt för dessa produkter. Detta gäller både paraffiner och pulver. Ingen smälttemperatur över 140°C även för ultrahögfluorpulver vilket är unikt! Den lägre smälttemperaturen minskar ångor vid insmältning och minskar risken för att man bränner belaget.

De har ett stort sortiment av handborstar och rotoborstar som håller absolut högsta kvalitet.

Produkterna är spetsprodukter som är enkla att använda. Testa och ni blir inte besvikna.

De har också fler spännande egenutvecklade produkter på gång som vi lovar att återkomma med information om så snart det finns tillgängligt.

Vi är deras kanal ut till alla som uppskattar och önskar produkterna i hela vida världen!

Italienskt företag med anor från början av 1970-talet.

Leverantör av högkvalitativa och lättåkta rullskidor för både klassiskt och skate.

Man lanserade i December 2016 sin nya modell speciellt framtagen för nordiska förhållanden, Marcialonga.

Idag är ett flertal av hjulen godkända av Svenska Skidförbundet att användas vid rullskidtävlingar med krav på begränsat rullmotstånd benämnt "2:or" eller "träningshjul".

De godkända hjulen är antingen blåa eller svarta i färgen och märkta med L, P eller 2.

Vi är exklusiv distributör för SKI SKETT i Sverige och Danmark.

ATEX startades 1992 och tillverkar kläder för löpning, längdåkning, cykling, orientering, triatlon, fotboll mfl. sporter. Det är få företag i branschen har samma utbud av kläder till olika sporter.

Det är än idag ett familjeföretag som ägs och drivs av grundarens två söner och hans hustru.

Kläderna finns både i standardutförande och customiserade för klubbar och föreningar.

Kontakta oss för mer information.

Används av många klubbar och landslag.

3 års garanti ges på alla kläder.

Vi är exklusiv distributör av ATEX produkter i Sverige, Finland och Danmark.

BOTAS är ett tjeckiskt varumärke som i många år tillverkat footwear som underleverantör till mer kända varumärken och sedan många år tillbaka i sitt eget varumärke BOTAS.

Företaget startades så tidigt som 1949. Under årens lopp har man tillverkat footwear till mer kända varumärken som tex PUMA varav världsmästare som Linford Christie, Heike Drechsler, Diego Maradona, Lothar Matthäus mfl alla har vunnit med skor på sina fötter tillverkade av BOTAS.

Man har också tillverkat produkter till JOFA, GRAF, CCM, ADIDAS, KOHO, BAUER, KARHU, JACKSON, RIEDELL mfl.

I början av 1990-talet så inledde man ett samarbete med SALOMON vad gällde högteknologiska footwear för bland annat längdskidåkning och snowboard.

Sedan några år tillbaka så tillverkar och säljer man produkterna i sitt eget varumärke, BOTAS. Man har egen produktuveckling och produktion. Produkterna håller en hög kvalitetsnivå till humana priser.

De produkter vi kommer att tillhandahålla är längdskidpjäxor, rullskidpjäxor, ishockeyskridskor, konståkningsskridskor, sneakers samt sport-, och fritidsskor.

Pjäxorna finns med antingen sula SALOMON SNS eller Prolink. Prolink är helt kompatibel med bindningar för systemen Rottefella (NNN) och Turnamic (Fischer och Rossignol)

Vi är exklusiv distributör av BOTAS produkter i Sverige och Norge.

Känner ni att ni inte får riktig fart på era skidor trots alla era försök med mättning, grundpreparering, borstning och polering? Har belagen blivit slitna? Går det inte längre att få dom blanka och fina? Ni är inte ensamna. Vi har något att erbjuda som kan lösa dessa problem.

Thomas Söderberg, vad mer behöver man egentligen säga? Thomas är en av sveriges mest kompetenta och erfarna slipare och vallare. Vi är mycket glada och stolta över att vi samarbetar med Thomas så att vi säkert vet att vi kan erbjuda er kunder de absolut bästa möjligheter som era skidors belag kan uppnå. Lämna in era skidor till oss så ser vi till att Thomas får dom till sin slip-, och vallabod och där lägger sin mycket kompetenta hand på dom. Läs mer om Thomas på www.skigrinding.se

Thomas åtar sig också att mätta belagen i sin hotbox samt att grundpreparera skidorna.

All info och priser för de tjänster Thomas utför finner ni på Thomas hemsida liksom i vår webshop.

Vi på NB Nordic Sport Products utför själva ett antal olika typer av grundpreparering samt tävlings-/racepreparering med topprodukterna från ITSWE och MASTERWAX.

Slipning, hotbox, grundpreparering, tävlings-/racepreparering väljer ni vad ni önskar i webshopen!

ROTTEFELLA, NNN, levererar bindningar för både rullskidor och längdskidor.

SALOMON, SNS och Prolink, levererar bindningar för både rullskidor och längdskidor.

BONES

BONÉS SPORT är ett spanskt företag och varumärke. Från BONES tar vi en av marknadens lättaste sportglasögon som passar till både sommar och vintersport.

Vi är exklusiv distributör av Bonés sportglasögon i Sverige.

Skydda

Tänk på säkerheten vid vallning! Vi erbjuder ett brett sortiment från SKYDDA.

www.skydda.se

Det är SKYDDA som leverera produkterna nedan till oss.

Skyddsglasögon från ZEKLER som är mycket bekväma och lätta.

Skyddshandskar från GUIDE som är bekväma och sitter bra på handen och som ger ett nödvändigt skydd för händerna vid vallning.

Från SUNDSTRÖM kommer andningsmasker för att skydda andningsorganen vid vallning.

Totalsumma:
    Till kassan